ساخت سوله سردخانه
ساخت سوله سردخانه از گذشته تا به امروز در ایران تداوم دارد و هرچقدر که بحث صادرات و واردات محصولات غذایی رونق بیشتری میگیرد، تعداد سردخانه ها هم نیز افزایش پیدا میکند.
در حال حاضر و در این سال ها مواد تولید مواد غذایی منجمد افزایش چشمگیری داشته است و با توجه به این رشد شرکت های تولیدی مواد غذایی به خودی خود جوابگویی فضای نگهداری برای مواد منجمد خود در سردخانه ها نیستند و به همین دلیل با اجاره کردن سرد خانه در شهر های مختلف محصولات خود را برای عرضه در همان شهر در سردخانه ها دپو میکنند.
حتی شرکت های بزرگ مواد غدایی مثل کاله با وجود ساخت سوله سردخانه شخصی در چند نقطه نیز جوابگوی دپوی محصولات خود نیستند و حتی این شرکت سرشناس هم با اجاره کردن سوله سردخانه در شهر های مختلف نیاز خود را به سردخانه برطرف میکند.
حال این موارد پیش گفته فقط و فقط مخصوص ساخت سوله سردخانه زیر صفر می باشد، در صورتی که سردخانه های بالای صفر هم از بازار خوبی در این روزها برخوردار هستند و برای مصارفی مثل سردخانه میوه و …. استفاده می شوند.
نکات مهم در سوله سردخانه
نکته اول این است که در طراحی سوله سردخانه زیر صفر میتوان به عنوان سوله سردخانه بالای صفر هم استفاده نمود و با تنظیم درجه سردی به بالای صفر، محصولاتی را که به دمای زیر صفر هم نیاز ندارند نگهداری کرد. مثل میوه جات در ساخت سوله سردخانه بالای صفر نمی توان برای موارد زیر صفر بهره برد ، زیرا این موضوع به کمرسورها فشار زیادی می آورد و قطعا مشکل ساز و دردسر ساز خواهد شد. پس هیچوقت همچین ریسکی را انجام ندهید.
به این نکته نیز باید توجه داشت که امروزه در ایران سوله دو طبقه هم بسیار رونق دارد و افراد زیادی هستند که سوله دو طبقه می سازند. سوله سردخانه را می توان بصورت دو طبقه ساخت و سوله های مرغداری و سوله های تفریحی بیشتر بصورت یک طبقه ساخته می شود
نکته دوم که رعایت آن در سوله سازی سردخانه حائز اهمیت است این است که کندانسور را بهتر است در سمت شمال سوله سردخانه جایگذاری کنید زیرا مایع نیتروژن برگشتی به کندانسور که وظیفه آن گرفتن گرما از سوله سردخانه است، نباید در معرض گرمای آفتاب باشند برای همین در قسمت شمالی سوله جایگذاری میشوند که از گرمای بیشتر دور باشند و راحت تر بنواند نیتروژن را خنک کند، در این حالت غیر از اینکه فشار را به کندانسور کاهش داده اید، در میزان مصرف برق هم صرفه جویی کرده اید، همچنین با توجه به اینکه کندانسور به وسیله آب نیتروژن را خنک میکند، قسمتی از آب مصرفی بخار میشود و بهتر است که شما از این بخار برای تنظیم رطوبت فضای سوله سردخانه استفاده کنید.
نکته سوم: ترموگرافی که وظیفه گزارش لحظه ای دمای سوله سردخانه را به ناظرین و کارشناسان بر عهده دارد باید در اطاقکی باشد که کمپرسور هم در آن قرار دارد، این کار میتواند کارشناسان را برای تنظیم هرچه بهتر دمای سوله یاری کند.
نکته چهارم: تجهیز بودن سوله سردخانه به ژنراتورهایی با توان تولید ۴۸۰ کلیو وات برق ، که در زمان قطع شدن برق بتوانند وارد مدار شده و سردخانه پیوسته در حال کار باشد، زیرا با نوسانات دما ممکن است محصولاتی که در سوله نگهداری میشوند فاسد شوند و خسارات هنگفتی را به بار آورند. در ضمن خالی از لطف نیست که بدانید برای یک درجه پایین آوردن محیط سردخانه معادل Btu25000 انرژی باید صرف کرد. حال این ژنراتورها را باید در نزدیکی اطاق کنترل جایگذاری کرد.
حداکثر زمان نگهداری بیشتر محصولات نهایتا شش ماه میباشد، البته این زمان برای همه محصولات صادق نیست، اما نکته ای که در اینجا خیلی خیلی ضرورت دارد این است که: بعد از تخلیه هر محصول از سوله سردخانه، آن فضا میبایست برای جلوگیری از قارچ ها و کپک و آسیب رساندن به پارت بعدی محصولات، ضد عفونی شود که اصولا برای اینکار از مواد ضد عفونی کننده ای همچون اکسی کلرور مس استفاده میشود.
نکته بعدی در مورد تاریخ تولید و انقضای کالا های ورودی به سردخانه شما میباشد، که حتما باید بازرسی شود و یکماه قبل از انقضای آن محصول باید این مراتب به صاحبان آن محصولات گزارش داده شود که هر چه سریع تر برای توضیع آن محصول در بازار شتاب کنند. حال اگر صاحب بار، ترتیب اثر نداد و تاریخ محصولات گذشت، فورا باید آن محصولات معدوم شود که مشکلاتی را برای شما ایجاد نکند و دچار دردسر برای خودتان نشود.
روش های ساخت برای سالن سردخانه
در حال حاضر در انواع سوله سه روش برای ساخت سوله وجود دارد که این اسامی روشهای این سه نوع ۱- ساخت سوله سبک خرپایی ۲- سوله تیرورقی ۳- سوله UBM میباشد که برای اطلاعات کامل از نقطه ضعف ها و نقاط قوت سوله های سردخانه ای باید روی کلمه انواع سوله کلیک فرمایید. اما اگر بخواهیم خیلی خلاصه و گزیده در مورد این سه روش بگوییم باید چند نکته را خدمت شما همراهان عرض کنیم.
برای ساخت سوله سردخانه نباید از سوله های یو بی ام استفاده کرد زیرا بهداشت به دلیل مشکلات و مواد مصرفی که در عایق های آن استفاده شده ، مجوز بهره برداری صادر نمیکند، البته مشکلات دیگری هم در این سازه ها هست که چون همان یه موضوع کافی است تا برای سوله سردخانه استفاده نشود کافیست.
سوله های تیرورقی تا حدودی برای احداث سالن سردخانه مناسب هستند اما بهترین روش نیستند زیرا در سردخانه ها برای بهرهبری بیشتر بهتر است که سازه بدون ستون میانی طراحی شود و در این صورت به دلیل اینکه در این روش مصرف فولاد خیلی بالا هست، قیمت سازه ها خیلی گران و غیر اقتصادی میشوند زیرا روش و شیوه تیرورقی بسیار قدیمی هست و مصرف فولاد در آن بهینه سازی نشده. همچنین در این روش محدودیت اجرای دهانه وجود دارد و نمیتوان دهانه های خیلی بزرگ را اجرا کرد.
سوله سبک سردخانه که با روش خرپایی اجرا میشود، بهترین روش ساخت سوله سردخانه میباشد، زیرا محدودیتی در اجرای دهانه های بزرگ ندارند و همچنین به دلیل بروز بودن این روش، مصرف فولاد به حداقل رسیده و با توجه به اینکه این نوع سازه تمام تاییدیه های سازمان نظام مهندسی را اخذ میکند، در این حال هم سبکتر میباشند و هم از لحاظ قیمت خیلی ارزانتر هستند.
اگر به سوله دست دوم برای سردخانه هم فکر میکنید لطفا مقاله لیست قیمت سوله دست دوم را هم مطالعه فرمایید.
قیمت سوله سردخانه
قیمت ساخت سوله برای سردخانه بستگی به مساحت شما دارد و قیمت هر متر مربع سوله سردخانه با توجه به دهانه و ارتفاع آن سوله مشخص میشود. هر چقدر که دهانه سوله عریض تر باشد ( در صورتی که بدون ستون میانی باشد ) وزن سازه افزایش پیدا میکند و قیمت اسکلت فلزی بالاتر میرود اما قیمت تمام شده دیوار و فنداسیون کاهش پیدا میکند.
البته در نهایت باید این نکته را بدانید که در احداث سالن سردخانه هرچه دهانه سوله عریض تر شود از لحاظ اقتصادی، مبلغ صرف شده برای ساخت و نگهداری بصورت چشمگیری کاهش پیدا میکند.
برای درک بهتر از این موضوع روی کلمه ساخت سوله کلیک فرمایید و مطالب این مقاله را به دقت مطالعه فرمایید.
لازم به ذکر است که ساخت سوله در شیراز به عنوان سوله های سردخانه نیز بشدت در حال پیشروی است، و بیشترین استانی که بیشترین استعلام را در این ضمینه دارد استان فار می باشد.
[…] سوله سردخانه ها: امروزه در سردخانه های بزرگ که به سلولهای با ابعاد زیاد احتیاج دارند از این گونه سازه ها استفاده می گردد . […]
[…] سوله سردخانه سالن همایش و کنفرانس سوله صنعتی سوله ورزشی سوله تجاری […]