سازه های صنعتی

سازه های صنعتی

سازه های صنعتی

سازه های صنعتی برای انجام کارهایی خاص در صنایع یا پشتیبانی و یا برای جای دادن تجهیزات ، مواد خام و یا جهت خطوط ارتباطی استفاده می شود . در ساخت و سازهای صنعتی جدید بیش از 25 درصد هزینه کل ساخت و ساز و امور نصب به سازهای صنعتی اختصاص می یابند .

بیش از 100 نوع سازه صنعتی وجود دارد که به گروه های اصلی زیر تقسیم می شوند:

  • سازه ها ارتباطی مانند کانال ها و خطوط لوله جهت اجرای شبکه برق و انتقال مواد خام ، تونل ها ، برج های خطوط انتقال نیرو ، تیرهای خطوط ارتباطی ، برج های نوری و دودکش ها
  • سازه های حمل و نقلی مانند روگذرها ، سکوهای استقرار جرثقیل و تخلیه بار ، تونل ها و آبروها
  • مخازن گاز و سیالات ، سازه های تهویه هوا ، تخلیه آب ، شبکه های تامین آب و گاز مانند بونکرها ، حمل کننده های گاز ، مخازن ذخیره نفت ، سیلوها ، برج های آبی و مخازن فشار ، برج های خنک کننده ، حوضچه های آرامش ، شبکه های انتقال آب و تصفیه فاضلاب
  • سازه هائی جهت ساپورت نمودن و نگهداری ماشین آلات تولیدی مانند فنداسیون تجهیزات و ماشین آلات اجرای بیس جهت نصب دستگاهای صنعتی ، بالشتک ها و رک ها(Racks)

سازه های صنعتی و سوله های پیشرو در صنایع شیمیایی ، فلز و معدن کاربرد دارند . با بیشتر شدن تمایل برای قرار دادن تجهیزات صنعتی در فضائی باز خارج از محوطه کار و متمرکز نمودن تجهیزات در یک مکان ، استفاده از سازه های صنعتی نیز رو به گسترش گذاشته است . بیشتر این سازه ها از جنس فولاد هستند . این سازه ها بعنوان ساپورت ، سکو ، دودکش ، سیلو و مخزن بکار می روند . در برخی موارد در سکو ها و برج های تهویه از چوب استفاده می شود .

کارآئی و بازده بالا در تولید سازه های صنعتی بدلیل بکارگیری مواد پیش ساخته و استاندارد بودن کل سازه یا اجزای تشکیل دهنده آن می باشد . برای بسیاری از سازه های صنعتی طرح هائی استاندارد تهیه شده که امکان اجرای ایده های پیشرفته و استفاده موثر از امکانات تولیدی موجود در صنعت ساخت و ساز فراهم آورده است .

پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.